patrysia1504 - 2008-04-17 21:37:55

AVOCADO ZE śMIETANĄ


•    3 duże dojrzałe awokado
•    cukier do smaku
•    1 szklanka gęstej śmietany (lub twarożku)
•    odrobina rumu
•    bita śmietana i cząstki awokado do dekoracji
Avocado ze śmietaną - sposób przygotowania
Pokrój awokado wzdłuż na połówki, usuń pestki (nie wyrzucaj ich). Wyjmij miąższ z połówek awokado i rozgnieć go widelcem. Dodaj nieco cukru do smaku, wymieszaj ze śmietaną lub twarożkiem. Przełóż do miski, do masy ponownie włóż pestki awokado. Szczelnie przykryj i wstaw do lodówki (dzięki pestkom masa nie straci ładnego zielonkawego koloru, trzeba tylko pamiętać, aby do środka nie dostawało się powietrze). Przed podaniem ozdób krem bitą śmietaną i cienko pokrojonymi cząstkami awokado.
Pycha normalnie polecam słodkim miłośnikom Bollywoodu a najbardziej Sharu :D

Pinky - 2008-04-17 21:43:27

Mmm napewno bedzie pyszne :D Wypróbóje w przyszłości XD

Shanti15 - 2008-05-23 19:19:01

wypróbuje kiedyś ten przepis , uda się nie mam pewności :P

Pinky - 2008-05-25 16:36:05

Jak wyprobojesz to napisz,czy smaczne :D

WeBeeGirl - 2008-05-25 16:46:46

Hrithik4Ever napisał:

Jak wyprobojesz to napisz,czy smaczne :D

Ja jadłam, ale mi nie smakowało bo nie nawidze avocado :P

Pinky - 2008-05-25 17:28:46

Ja chyba nie jadłam nigdy Avocado niestety :) Jaki to ma smak?

WeBeeGirl - 2008-05-25 17:30:32

Hrithik4Ever napisał:

Ja chyba nie jadłam nigdy Avocado niestety :) Jaki to ma smak?

niestety ci nie powiem bo nie wiem co to przypomina

Pinky - 2008-05-25 17:35:34

Spoko :)

saito san a szkolyatena olej arganowy Ciechocinek masaże żarówka do piekarnika wrocław