WeBeeGirl - 2008-04-18 16:32:39

Składniki
- 4 jabłka
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki masła
- 2 łyżki curry
- garść orzeszków ziemnych

Przygotowanie
1. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, wyciąć gniazda nasienne.
2. Łyżeczkę margaryny roztopić w rondlu, dodać jabłka, oprószyć 1 łyżką curry, zamieszać, chwilę podgrzewać.
3. Owoce ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać tłuszczem z rondla i resztą margaryny, curry i orzeszkami.
4. Piec 15 min. w 185 st. aż jabłka się zrumienią.
5. Podawać jako deser lub z ryżem jako danie główne.


(Książka: Kuchnia Indyjska)

Pinky - 2008-04-20 12:04:10

Z curry ? mm Ostro xD

Anjali - 2008-05-26 13:28:23

Hehe ;) Tam takie fajne dania mh xD

Pinky - 2008-05-26 14:29:11

Pewnie to i smaczne,lubie ostre przysmaki :D

dentysta Szczecin DG House Wrocław psycholog rybnik naprawa agregatów prądotwórczych warszawa wellness wellness hotel Ciechocinek