WeBeeGirl - 2008-04-18 16:37:17

http://img399.imageshack.us/img399/4954/ciasteczkamigdalowebgdn0.jpg/articles/

Składniki
75 g niesolonego masła
200 g zmielonych migdałów
150 ml chudej śmietany
200 g cukru
po 15 całych migdałów i wyłuskanych, niesolonych pistacji



Przygotowanie

Na samym początku musicie przygotować się na niezłe mieszanie, ale po kolei!! Do rondla włóżcie masło i je na małym ogniu rozpuście. Dalszą czynnością do wykonania jest Stopniowe dodanie mielonych migdałów, śmietany oraz cukru, i od tego momentu zaczynamy intensywnie mieszać. W tym samym momencie zmniejszamy ogień i gotujemy to wszystko ok. 10-12 minut, ale pamiętajcie mieszamyr30;. Gdy czas upłynie podkręcamy ogień i czekamy aż masa ściemnieje. Gdy cała reakcja ściemniania się masy powiedzie się przekładamy ją do płaskiego naczynia i rozsmarowujemy na ok. 1 cm grubości i wyrównujemy. A teraz dokonujemy ozdobienia przez położenie migdałów, pistacji, które lekko wciskamy w masę aby dobrze się trzymały, a co najważniejsze żeby nie uciekły zbyt daleko smiley
Najważniejszą sprawą w tym procesie będzie odstawienie naczynia do wystygnięcia na 1 godzinkę. A dalej to już tylko czysta przyjemność pokroić i jeść i jeszcze raz jeśćr30; na zimno oczywiście.

Pinky - 2008-04-20 11:59:48

Chyba by mi nie smakowały,jakos nie lubie migdałów .. :whistle:

WeBeeGirl - 2008-04-20 12:03:06

Bolly_Princess napisał:

Chyba by mi nie smakowały,jakos nie lubie migdałów .. :whistle:

Ja lubie migdały :)

saito san a szkolyatena olej arganowy Ciechocinek masaże żarówka do piekarnika wrocław