Pinky - 2008-04-18 16:39:38

Czas: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Koszty: tanie
Dla ilu osób: powyżej 4

http://ugotuj.to/im/2/2665/z2665432M.jpg



Kuleczki wołowe - składniki
1 kg mielonej wołowiny (lub kurczaka indyka czy innego mięsa)
po 1 łyżeczce mielonego kardamonu
goździków
cynamonu
posiekanego imbiru i czosnku
sól
1 cebula
tarta bułka
3 białka
3 rozgniecione
ugotowane ziemniaki
1/2 łyżeczki chili
olej

Kuleczki wołowe - sposób przygotowania
Zeszklij cebulę na odrobinie oleju. Gdy zacznie się rumienić, dodaj mięso i smaż 5 minut. Teraz dodaj przyprawy, chili, imbir i czosnek, posól, smaż, aż mięso nie będzie już surowe. Zdejmij z ognia, dodaj ziemniaki, połącz z mięsem. Z masy formuj kulki, panieruj je w lekko ubitych białkach i w tartej bułce. Smaż w gorącym, głębokim oleju. Podawaj na gorąco.

Przepis pochodzi ze strony http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/0,0.html

dentysta Szczecin DG House Wrocław psycholog rybnik naprawa agregatów prądotwórczych warszawa wellness wellness hotel Ciechocinek