Pinky - 2008-04-18 16:45:52

Czas: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Koszty: średnie
Dla ilu osób: od 1 do 2
wegetariańskie

http://ugotuj.to/im/1/2665/z2665441M.jpg



Chałwa marchewkowa - składniki
25 dag marchewek
1 szklanka cukru
1/2 szklanki mleka
1/4 szklanki wody
8 pokrojonych orzechów nerkowca
3 łyżki ghee lub margaryny
kardamon do smaku

Chałwa marchewkowa - sposób przygotowania
Marchewkę zetrzyj na bardzo drobnej tarce. Rozgrzej łyżkę tłuszczu, włóż startą marchewkę i smaż 5 minut. Wlej mleko i wodę, gotuj około 15 minut. Następnie dodaj cukier, resztę ghee i kardamon. Wymieszaj, a gdy masa zacznie odstawać od ścianek naczynia, dodaj pokrojone uprażone orzechy. Zdejmij z ognia, przełóż do natłuszczonego naczynia. Gdy zastygnie, pokrój w kostkę.

Przepis pochodzi ze strony http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/0,0.html

saito san a szkolyatena olej arganowy Ciechocinek masaże żarówka do piekarnika wrocław