Pinky - 2008-04-18 16:59:53

Czas przygotowania: 75 minut
Dla ilu osób: Dla sześciu

Składniki
chili - 1/2 łyżeczki
cukier - 2 łyżki
czereśnie białe - 10 dag
czereśnie czerwone - 10 dag
gruszki - 1/4 kg
imbir - 1 łyżeczka
jabłka - 1/4 kg
masło - 1 łyżeczka
papryka słodka - 1/4 łyżeczki
sok z cytryny - 3 łyżki
sól - 1 łyżeczka
śliwki - 1/4 kg
winogrona - 10 dag

Sposób przygotowania
Jabłka i gruszki obrać. Z jabłek i gruszek usunąć gniazdka nasienne, ze śliwek, czereśni i winogron pestki. Jabłka i gruszki pokrajać w grubą kostkę, śliwki przepołowić. Owoce posiekać, lekko wymieszać. Włożyć do salaterki, skropić sokiem z cytryny lub rabarbaru, dokładnie wymieszać. Cukrem z przyprawami posypać owoce, lekko wymieszać. Wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. Przed podaniem jeszcze raz lekko wymieszać. Sałatkę dobrze ochłodzoną podawać do potraw indyjskich i pakistańskich. Sałatkę można przyrządzić z innych sezonowych owoców.

Przepis pochodzi ze strony http://www.mojeprzepisy.pl/Pl/MP/przepi … a_indyjska

saito san a szkolyatena olej arganowy Ciechocinek masaże żarówka do piekarnika wrocław