WeBeeGirl - 2008-05-15 19:01:27

http://img86.imageshack.us/img86/3713/dinner1072506jz1.jpg/articles/ sk³adniki:
carry - 2 ³y¿eczek
cebula bia³a - 5 szt
czosnek - 3-4 z±bki
fasolka czerwona konserwowa - w zalewie - 2 puszki
mas³o - 1-1,5 ³y¿eczki
papryka s³odka w proszku - 2-3 ³y¿ki
pomidory - 3 ca³e
sól - 1,5 ³y¿eczki
starty szafran - 1 ³y¿eczka
suszona bazylia - 1,5 ³y¿eczek
suszona natka pietruszki - 1-2 ³y¿eczki
suszone oregano - 0,5 ³y¿eczki
suszony koperek - 2 ³y¿eczki
tandari masala - 1 ³y¿eczka
ziemniaki - 7-10 szt

przygotowanie :
Cebulê, ziemniaki, pomidory umyæ obraæ i pokroiæ. Czosnek posiekaæ.
Do g³êbszego garnka wrzuciæ cebulê i poczekaæ a¿ siê troszeczkê przyrumieni, poczym dodaæ sporo oleju [nie nale¿y jednak przesadzaæ, by potrawa nie sta³a siê zbyt t³usta - wszystko z umiarem!].
Do przyrumienionej cebuli dodaæ sól, oraz posiekane z±bki czosnku.
Nastêpnie posypaæ wszystko s³odk± papryk±. Dok³adnie wymieszaæ.
Dodaæ carry, garam masala i jeszcze raz dok³adnie wymieszaæ.
Nastêpnie wrzuciæ ziemniaki. Dodaæ tandari masala i wymieszaæ.
Dodaæ bazyliê i oregano. Ca³y czas przygotowywania potrawy MIESZAÆ,MIESZAÆ I JESZCZE RAZ MIESZAÆ TAK BY SK£ADNIKI NIE PRZYWIERA£Y DO DNA GARNKA ULEGAJ¡C PRZYPALANIU!!!
Dodaæ pomidory. Mieszaj±c, poczekaæ a¿ ziemniaki stan± siê miêkkie [nale¿y co jaki¶ czas nak³uwaæ je widelcem sprawdzaj±c ich miêkko¶æ].
Kiedy ziemniaki bêd± ju¿ miêkkie, dodaæ szafran wymieszaæ i odczekaæ 2-3minuty.
nastêpnie wlaæ do garnka obie puszki fasoli [wraz z zalew±!] i gotowaæ. CA£Y CZAS GOTOWAÆ POTRAWÊ NA NIEWIELKIM OGNIU!!!
Kiefdy fasola bêdzie ju¿ bulgota³a, ca³y czas mieszaj±c, dorzuciæ koperek i natkê pietruszki.
Gotowaæ ca³y czas mieszaj±c jeszcze przez ok 5-7minut.


Ksi±¿ka Kuchnia Indyjska

saito san a szkolyatena olej arganowy Ciechocinek masaże żarówka do piekarnika wrocław