WeBeeGirl - 2008-05-15 19:02:33

http://img215.imageshack.us/img215/2281/palakkoftaab0.jpg/articles/Składniki:
450 g świeżego szpinaku
1 łyżka oleju
1 łyżka startego świeżego imbiru
2 pokruszone suszone chili
1 łyżeczka kurkumy
2 łyżeczki garam masali
3 łyżeczki mielonej kolendry
2 łyżeczki asafetydy
200 g sera twarogowego
2 łyżeczki soli
275 g mąki z cieciorki
olej do smażenia

Przyrządzenie:
Szpinak umyć, sparzyć zanurzając na kilka minut w gotującej się wodzie. Posiekać. Rozgrzać tłuszcz, usmażyć imbir i chili, dodać mielone pozostałe przyprawy. Wrzucić posiekany ser i mieszając smażyć minutę, dodać szpinak. Doprawić solą, dodać m?kę i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Uformować kulki o średnicy 2,5 cm i usmażyć. Powinny być lekko brązowe. Odsązyć na sitku. Podawać np. z sosem pomidorowym.


Źródło: Ksiązka Kuchnia Indyjska

dentysta Szczecin DG House Wrocław psycholog rybnik naprawa agregatów prądotwórczych warszawa wellness wellness hotel Ciechocinek