Kulki owsiane - sk³adniki :)
3 ³y¿ki mas³a 4 ³y¿ki cukru 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 5 ³y¿ek mleka 1.5 szkl. p³atków owsianych 2 ³y¿ki posiekanych migda³ów kilka kropel olejku migda³owego do ciast 2 ³y¿ki rodzynek 3 ³y¿ki mleka w proszku Kulki owsiane - sposób przygotowania 2 ³y¿ki mas³a roztop na patelni. Wsyp po³owê p³atków owsianych i mieszaj±c, pra¿, a¿ nabior± z³otego koloru. Tu¿ przed koñcem pra¿enia dodaj migda³y, by one te¿ zd±¿y³y siê przyrumieniæ. Odstaw do ostygniêcia. W rondelku zagotuj mleko z cukrem i pozosta³± ³y¿k± mas³a. Zdejmij z ognia. Dodaj pokruszon± czekoladê i mieszaj, a¿ siê rozpu¶ci. Dodaj rodzynki i olejek migda³owy. Wsyp do ciep³ej masy czekoladowej upra¿one p³atki z migda³ami oraz te niepra¿one, dosyp mleko w proszku. Otrzymasz gêste ciasto. Kiedy bêdzie jeszcze ciep³e, ulep kulki o ¶rednicy 3 cm.
przepis ze strony : http://ugotuj.to.pl
|