Shanti15 - 2008-07-20 12:27:24

http://m.onet.pl/_m/469bd6f41f5413289b5995ac8bda459e,5,12.jpg
Przygotowanie: 1 min
Oczekiwanie: 12 godz.
Gotowanie: 30 min
Trudność: latwizna

Składniki :

•  300 g wiórków kokosowych, 750 ml mleka, 250 ml śmietany kremówki.   

Etapy przygotowania :

1.  Wiórki kokosowe zalewamy mlekiem, zagotowujemy i zmniejszamy ogień na najmniejszy jak się da. Od czasu do czasu podczas podgrzewania mieszamy.     
2.  Do mleka z wiórkami dodajemy śmietanę, jeszcze raz mieszamy, zestawiamy z ognia i odcedzamy przez noc na sicie. Mleczko jest gotowe.     
3.  Wiórki możemy wykorzystać do ciast (rafaello, ciastka kokosowe) dodatek do bezów) i deserów.

przepis ze strony : http://gotowanie.onet.pl/31698,0,1,domo … zepis.html

dentysta Szczecin DG House Wrocław psycholog rybnik naprawa agregatów prądotwórczych warszawa wellness wellness hotel Ciechocinek