Składniki
- 4 jabłka
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki masła
- 2 łyżki curry
- garść orzeszków ziemnych
Przygotowanie
1. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, wyciąć gniazda nasienne.
2. Łyżeczkę margaryny roztopić w rondlu, dodać jabłka, oprószyć 1 łyżką curry, zamieszać, chwilę podgrzewać.
3. Owoce ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać tłuszczem z rondla i resztą margaryny, curry i orzeszkami.
4. Piec 15 min. w 185 st. aż jabłka się zrumienią.
5. Podawać jako deser lub z ryżem jako danie główne.
(Książka: Kuchnia Indyjska)
You've Got To Keep You Mide wide Open
888888888888888888888888888888888888888888
88888888888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____8_____888888888888888888888
88______88______________________888888888
88_______________________________8888888
88___________________88888888,,,,,,,,,8888888
88___________________88888888____8888888
88___________________88888888____8888888
88___________________8888888_____8888888
88_______________________________8888888
88______________________________88888888
88_____________________________888888888
888___________________________8888888888
8888_________________________88888888888
8888888888888888888888888888888888888888