Składniki:
50 dag filetów z białej ryby
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki m±ki pszennej i 3 łyżki m±ki kukurydzianej
1 łyżeczka garam masala
1/2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka chili
1 jajko
olej
Sposób przyrz±dzenia:
Przełóż filety do miski i skrop je sokiem z cytryny. M±kę przypraw garam masala, kurkum± i chili. Na talerzu roztrzep jajko. Rybę panieruj najpierw w jajku, następnie w m±ce z przyprawami. Smaż 3-4 minuty w dobrze rozgrzanym głębokim oleju. Podawaj z cz±stk± cytryny lub limonki.
¬ródło: Ksi±zka Kuchnia Indyjska
You've Got To Keep You Mide wide Open
888888888888888888888888888888888888888888
88888888888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____8_____888888888888888888888
88______88______________________888888888
88_______________________________8888888
88___________________88888888,,,,,,,,,8888888
88___________________88888888____8888888
88___________________88888888____8888888
88___________________8888888_____8888888
88_______________________________8888888
88______________________________88888888
88_____________________________888888888
888___________________________8888888888
8888_________________________88888888888
8888888888888888888888888888888888888888