Składniki:
450 g świeżego szpinaku
1 łyżka oleju
1 łyżka startego świeżego imbiru
2 pokruszone suszone chili
1 łyżeczka kurkumy
2 łyżeczki garam masali
3 łyżeczki mielonej kolendry
2 łyżeczki asafetydy
200 g sera twarogowego
2 łyżeczki soli
275 g mąki z cieciorki
olej do smażenia
Przyrządzenie:
Szpinak umyć, sparzyć zanurzając na kilka minut w gotującej się wodzie. Posiekać. Rozgrzać tłuszcz, usmażyć imbir i chili, dodać mielone pozostałe przyprawy. Wrzucić posiekany ser i mieszając smażyć minutę, dodać szpinak. Doprawić solą, dodać m?kę i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Uformować kulki o średnicy 2,5 cm i usmażyć. Powinny być lekko brązowe. Odsązyć na sitku. Podawać np. z sosem pomidorowym.
Źródło: Ksiązka Kuchnia Indyjska
You've Got To Keep You Mide wide Open
888888888888888888888888888888888888888888
88888888888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____8_____888888888888888888888
88______88______________________888888888
88_______________________________8888888
88___________________88888888,,,,,,,,,8888888
88___________________88888888____8888888
88___________________88888888____8888888
88___________________8888888_____8888888
88_______________________________8888888
88______________________________88888888
88_____________________________888888888
888___________________________8888888888
8888_________________________88888888888
8888888888888888888888888888888888888888