Czas: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Koszty: średnie
Dla ilu osób: od 3 do 4
wegetariańskie
Sałatka z mango po indyjsku - składniki
1 duże dojrzałe mango (obrane bez nasionek)
świeżo wyciśnięty sok z cytryny
1 łyżka oleju
Sałatka z mango po indyjsku - sposób przygotowania
Jest znakomitym dodatkiem do mięs i ryb z grilla. Najlepsza w kilka godzin po przygotowaniu.
Pokrój mango w kostkę, przełóż do miski, skrop odrobiną soku z cytryny. Rozgrzej olej, wrzuć chili, imbir i gorczycę, podgrzewaj, aż gorczyca zacznie pękać. Dodaj skórkę z cytryny lub limonki, zdejmij z ognia. Sosem polej mango i delikatnie wymieszaj. Gdy ostygnie, polej jogurtem i przypraw do smaku solą.
Przepis pochodzi ze strony http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/0,0.html
Fernando Torres
Alfonso Herrera,Dulce Maria,Rebelde
Fabregas,Gomez,Villa,Silva,Ronaldo
Offline
Nie przepadam za mango, ale gdyby dali mi spróbować to bym spróbowała ;D
Offline