Czas: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Koszty: tanie
Dla ilu osób: od 3 do 4
wegetariańskie
Naleśniki kokosowe - składniki
Nadzienie:
1.5 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka mielonego kardamonu
pieprz
sól
Naleśniki:
2 jajka
1.5 szklanki mąki
1 szklanka mleka
sól
olej
Naleśniki kokosowe - sposób przygotowania
Rozpuść cukier w 1/8 szklanki wody, wlej do rondla o grubym dnie. Gdy się zagotuje, wsyp wiórki kokosowe, przypraw pieprzem i kardamonem. Wymieszaj, gotuj na małym ogniu 10-15 minut. Posól, ostudź. Przygotuj ciasto: wszystkie składniki, oprócz oleju, przełóż do miski i utrzyj mikserem. Rozgrzej teflonową patelnię, posmaruj 1/4 łyżeczki oleju. Smaż cienkie naleśniki po minucie z każdej strony. Smaruj je nadzieniem i zwijaj w rulony.
Przepis pochodzi ze strony http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/0,0.html
Fernando Torres
Alfonso Herrera,Dulce Maria,Rebelde
Fabregas,Gomez,Villa,Silva,Ronaldo
Offline
Naleśniki kokosowe? Moze być dobre..
Offline
Ja jadłam takie naleśniki. I byly dobre. Dla mnie wiórki czy nie wiórki nie robi różnicy
Offline