Składniki
- 1 kg marchewki, 3 szkl. mąki,
- 2 łyżeczki masła,
- 1,5 szkl. cukru
- 3/4 szkl wody,
- 2 łyżeczki cynamonu,
- 10 goździków,
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej,
- do posypania: bułka tarta i cukier puder
Sposób przyrządzenia
1.Marchew trzemy na drobnej tarce, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy
2.Wykładamy na posmarowaną masłem formę, wierzch pozypujemy bułką tartą i cukrem pudrem. Pieczemy około 1 1/2 godz w piekarniku rozgrzanym do 200'C.
Źróło: Ksiażka Kuchnia Indyjska
You've Got To Keep You Mide wide Open
888888888888888888888888888888888888888888
88888888888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____8_____888888888888888888888
88______88______________________888888888
88_______________________________8888888
88___________________88888888,,,,,,,,,8888888
88___________________88888888____8888888
88___________________88888888____8888888
88___________________8888888_____8888888
88_______________________________8888888
88______________________________88888888
88_____________________________888888888
888___________________________8888888888
8888_________________________88888888888
8888888888888888888888888888888888888888