składniki- 1 łyżka goździków
- 1 łyżka kardamonu zielonego
- 1 łyżka imbiru (korzeń), - ewentualnie laska cynamonu
- 2-3 ziarenka pieprzu
przygotowanie
Mielimy przyprawy (jeśli to możliwe) w ręcznym młynku, a korzeń imbiru ścieramy na tarce.
Wrzucamy mieszankę na ok. 2 litry wrzątku i gotujemy pod przykryciem 15 minut. Podajemy z miodem i mlekiem.
Od kilku lat herbaty często robię sama. Mieszam zioła suszone, przyprawy, herbaty zielone w dowolne kompozycje, jakby intuicyjnie i w ten sposób wytwarzam napój, którego nigdzie indziej nie ma. Cudownie jest podać siedzącemu
przy stole gościowi herbatę „niepowtarzalną”, tak jak on sam.
You've Got To Keep You Mide wide Open
888888888888888888888888888888888888888888
88888888888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____8_____888888888888888888888
88______88______________________888888888
88_______________________________8888888
88___________________88888888,,,,,,,,,8888888
88___________________88888888____8888888
88___________________88888888____8888888
88___________________8888888_____8888888
88_______________________________8888888
88______________________________88888888
88_____________________________888888888
888___________________________8888888888
8888_________________________88888888888
8888888888888888888888888888888888888888