Najlepsze forum o Bollywood


#1 2008-04-18 16:28:23

Pinky

F9T ;*

Skąd: z Miasta :)
Zarejestrowany: 2008-03-31
Punktów :   27 
WWW

Nadziewane placki papad

Czas: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Koszty: średnie
Dla ilu osób:powyżej 4

http://ugotuj.to/im/9/2578/z2578689M.jpg



Nadziewane placki papad - składniki
12 niedużych placków papad lub pappadums
1/2 szklanki obranych krewetek (mogą być mrożone lub z puszki)
2 duże posiekane cebule
2 posiekane zielone papryczki chili
4 posiekane ząbki czosnku
sól
1 szklanka oleju do głębokiego smażenia

Nadziewane placki papad - sposób przygotowania
Krewetki umyj, osącz, pokrój na kawałeczki (jeśli używasz mrożonych, muszisz je rozmrozić te ze słoiczka trzeba dobrze osączyć). Rozgrzej łyżkę oleju, zeszklij cebulę, czosnek i chili. Gdy zaczną się rumienić, dodaj krewetki i posól do smaku. Smaż około 7 minut. Zwilż każdy placek namoczonym w wodzie ręcznikiem kuchennym. Na jednym końcu placka ułóż porcję krewetkowego farszu, załóż brzegi, aby nadzienie nie wypadło i zroluj, formując krokiety. Krokiety pospinaj wykałaczkami lub obwiąż białą bawełnianą nicią, smaż w dobrze rozgrzanym oleju, aż będą złociste i chrupiące. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Uwaga: placki papadums możesz także nadziewać gotowaną soczewicą z przyprawami lub farszem mięsnym.

Przepis pochodzi ze strony http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/0,0.html


Fernando Torres


http://img187.imageshack.us/img187/7718/12nr8.jpg


Alfonso Herrera,Dulce Maria,Rebelde


Fabregas,Gomez,Villa,Silva,Ronaldo

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
saito san a szkolyatena olej arganowy Ciechocinek masaże