Składniki
• 3 duże dojrzałe awokado
• cukier do smaku
• 1 szklanka gęstej śmietany (lub twarożku)
• odrobina rumu
• bita śmietana i cząstki awokado do dekoracji
Sposób przygotowania
Pokrój awokado wzdłuż na połówki, usuń pestki (nie wyrzucaj ich). Wyjmij miąższ z połówek awokado i rozgnieć go widelcem. Dodaj nieco cukru do smaku, wymieszaj ze śmietaną lub twarożkiem. Przełóż do miski, do masy ponownie włóż pestki awokado. Szczelnie przykryj i wstaw do lodówki (dzięki pestkom masa nie straci ładnego zielonkawego koloru, trzeba tylko pamiętać, aby do środka nie dostawało się powietrze). Przed podaniem ozdób krem bitą śmietaną i cienko pokrojonymi cząstkami awokado.
(Książka: Kuchnia Indyjska)
You've Got To Keep You Mide wide Open
888888888888888888888888888888888888888888
88888888888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____88____888888888888888888888
888____8888____8_____888888888888888888888
88______88______________________888888888
88_______________________________8888888
88___________________88888888,,,,,,,,,8888888
88___________________88888888____8888888
88___________________88888888____8888888
88___________________8888888_____8888888
88_______________________________8888888
88______________________________88888888
88_____________________________888888888
888___________________________8888888888
8888_________________________88888888888
8888888888888888888888888888888888888888