Nowy użytkownik
AVOCADO ZE śMIETANĄ
• 3 duże dojrzałe awokado
• cukier do smaku
• 1 szklanka gęstej śmietany (lub twarożku)
• odrobina rumu
• bita śmietana i cząstki awokado do dekoracji
Avocado ze śmietaną - sposób przygotowania
Pokrój awokado wzdłuż na połówki, usuń pestki (nie wyrzucaj ich). Wyjmij miąższ z połówek awokado i rozgnieć go widelcem. Dodaj nieco cukru do smaku, wymieszaj ze śmietaną lub twarożkiem. Przełóż do miski, do masy ponownie włóż pestki awokado. Szczelnie przykryj i wstaw do lodówki (dzięki pestkom masa nie straci ładnego zielonkawego koloru, trzeba tylko pamiętać, aby do środka nie dostawało się powietrze). Przed podaniem ozdób krem bitą śmietaną i cienko pokrojonymi cząstkami awokado.
Pycha normalnie polecam słodkim miłośnikom Bollywoodu a najbardziej Sharu
Offline
Hrithik4Ever napisał:
Jak wyprobojesz to napisz,czy smaczne
Ja jadłam, ale mi nie smakowało bo nie nawidze avocado
Offline
Hrithik4Ever napisał:
Ja chyba nie jadłam nigdy Avocado niestety Jaki to ma smak?
niestety ci nie powiem bo nie wiem co to przypomina
Offline